Zariadenie na pastovanie a dekryštalizáciu medu 70l, automat 400V
Kód: W20087CPodrobný popis
Zariadenie na pastovanie a dekryštalizáciu medu s automatickým ovládačom Tieto zariadenia sú určené na vykonávanie procesu krémovania medu. Vhodná konštrukcia miešacej vrtule z nehrdzavejúcej ocele odolnej voči kyselinám umožňuje precíznu kremáciu medu.
Čerstvý med je hustý a priehľadný. Po určitom čase prirodzene kryštalizuje. Vhodná teplota kryštalizácie je 16-18oC. Pri vyšších teplotách je proces kryštalizácie pomalší a kryštály dosahujú väčšie veľkosti. Zahriatie medu na teplotu 40oC a niekoľkodňové udržanie spôsobí prechod medu z kryštalického do tekutého stavu. Krémovacie zariadenie má špeciálne mechanické miešadlo, ktoré umožňuje proces rekryštalizácie, po ktorom bude mať med „roztierateľnú“ konzistenciu, podobnú čokoládovým krémom pre deti. Tento proces spočíva v cyklickom prevzdušňovaní a intenzívnom miešaní medu počas niekoľkých dní až do dosiahnutia vhodnej konzistencie. Počas miešania dochádza k prevzdušňovaniu. Miešanie sa vykonáva niekoľkokrát denne po dobu 10-15 minút. Na začiatok môžete do hrnca pridať napríklad skryštalizovaný med. Cieľom "krémovania" je vytvoriť veľa malých kryštalizačných jadier a zabrániť rastu už existujúcich kryštálov medu. Ide o mechanické „zomletie kryštálikov“ medu. Skladovaný pri konštantnej teplote si tento med zachováva svoju konzistenciu
Technické údaje:
- automatické riadenie
- nádoba: nerezový kyselinovzdorný plech schválený pre styk s potravinami
- napájanie / výkon ohrievača: 230 V / 175 W
- napájanie / výkon motora: 400 V / 0,18 kW
- regulácia teploty od 30 do 55°C
- digitálny displej
- objem nádoby: 70 l
- rýchlosť otáčok pri miešaní: 36/min
- orientačná hmotnosť: 26 kg
Dodatočné parametre
Kategória: | Spracovanie medu a peľu |
---|---|
Hmotnosť: | 26 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.