Zariadenie na pastovanie a dekryštalizáciu medu 70l, automat 400V

Kód: W20087C
Neohodnotené
€1 948 €1 623,33 bez DPH
Dodanie 7-14 dní
Zariadenie na pastovanie a dekryštalizáciu medu 70l.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zariadenie na pastovanie a dekryštalizáciu medu s automatickým ovládačom Tieto zariadenia sú určené na vykonávanie procesu krémovania medu. Vhodná konštrukcia miešacej vrtule z nehrdzavejúcej ocele odolnej voči kyselinám umožňuje precíznu kremáciu medu.

Čerstvý med je hustý a priehľadný. Po určitom čase prirodzene kryštalizuje. Vhodná teplota kryštalizácie je 16-18oC. Pri vyšších teplotách je proces kryštalizácie pomalší a kryštály dosahujú väčšie veľkosti. Zahriatie medu na teplotu 40oC a niekoľkodňové udržanie spôsobí prechod medu z kryštalického do tekutého stavu. Krémovacie zariadenie má špeciálne mechanické miešadlo, ktoré umožňuje proces rekryštalizácie, po ktorom bude mať med „roztierateľnú“ konzistenciu, podobnú čokoládovým krémom pre deti. Tento proces spočíva v cyklickom prevzdušňovaní a intenzívnom miešaní medu počas niekoľkých dní až do dosiahnutia vhodnej konzistencie. Počas miešania dochádza k prevzdušňovaniu. Miešanie sa vykonáva niekoľkokrát denne po dobu 10-15 minút. Na začiatok môžete do hrnca pridať napríklad skryštalizovaný med. Cieľom "krémovania" je vytvoriť veľa malých kryštalizačných jadier a zabrániť rastu už existujúcich kryštálov medu. Ide o mechanické „zomletie kryštálikov“ medu. Skladovaný pri konštantnej teplote si tento med zachováva svoju konzistenciu

Technické údaje:

  • automatické riadenie
  • nádoba: nerezový kyselinovzdorný plech schválený pre styk s potravinami
  • napájanie / výkon ohrievača: 230 V / 175 W
  • napájanie / výkon motora: 400 V / 0,18 kW
  • regulácia teploty od 30 do 55°C
  • digitálny displej
  • objem nádoby: 70 l
  • rýchlosť otáčok pri miešaní: 36/min
  • orientačná hmotnosť: 26 kg

Dodatočné parametre

Kategória: Spracovanie medu a peľu
Hmotnosť: 26 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: