Mladý zelený jačmeň prášok 500 g

Kód: 00979
Novinka
Neohodnotené
€11 €9,17 bez DPH
Skladom (>20 ks)

Jačmenný prášok sa vyrába lisovaním mladých listov jačmeňa, ktoré sa potom sušia na prášok. V minulosti Egypťania zbierali zelený jačmeň a konzumovali ho ako obilninu. Gréci, Rimania a dokonca aj Židia používali zelený jačmeň na výrobu chleba.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zelený jačmeň je vyrobený lisovaním mladých listov jačmeňa, ktoré sa následne sušia na prášok. Ten je zdrojom vitamínov B6, B12 alebo vitamínu C, ďalej mangánu, ale tiež chlorofylu, ktorý sa podieľa na tvorbe červeného krvného farbiva hemoglobínu, ktorý zabezpečuje transport kyslíka z pľúc do tkanív. Vitamíny B6 a B12 prispievajú k normálnej tvorbe červených krviniek, k zníženiu miery únavy a vyčerpania či k normálnemu energetickému metabolizmu.

 

Dr. Hagiwara, otec zeleného jačmeňa, počas svojich výskumov a pozorovaní jačmeňa zistil, že rastliny majú najviac výživných látok v čase intenzívneho rastu. Z toho dôvodu sa jačmeň na výrobu zeleného nápoja zberá ako mladá rastlina – odkiaľ pochádza aj jeho časté označovanie – mladý jačmeň.

Je napríklad dokázané, že šťava z mladého jačmeňa má vysoký obsah vitamínu C a E – ktoré sú považované za dôležité antioxidanty. Pokusmi sa zistilo, že ich obsah v rastline jačmeňa klesá v ďalších fázach rastu o takmer polovicu!

 

Účinky zeleného jačmeňa

Zelený jačmeň svojím zložením, očistou organizmu od nežiaducich látok a priamou výživou buniek, dodáva telu potrebnú energiu na optimálne fungovanie. Nie je zameraný na určité ochorenia, ako lieky predpísané u lekára, zelený jačmeň nie je liek, ale jeho konzumáciou sa organizmus regeneruje a súčasne lieči.

Dodatočné parametre

Kategória: Kŕmenie včiel
Hmotnosť: 0.6 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: